Etsi kampanja/lahjakortti:


Maksutavat:

  • Aktia
  • Danske Bank
  • Nordea
  • Osuuspankki
  • S-Pankki
  • Visa
  • MasterCard


Tervetuloa ostoksille Kariston verkkokauppaan!


Tilaa, lue ja nauti!


 


UUTUUDET:

Samettiruusuja Harjutiellä

Harjula, Kristiina 

 

Aila on muuttanut eläkkeelle päästyään lapsuudenkotiinsa, vanhaan, rapistuneeseen kaupungin omistamaan vuokrataloon, jossa asustelevat edelleen hänen entinen naapurinsa ja äitinsä hyvä ystävä Senni, hänen lapsuuden leikkitoverinsa Kuupe sekä Kuupen kaverit, enemmän tai vähemmän lavealla tiellä horjahtelevat Costa, Intiaani ja Maisteri. Ailan äiti on vanhainkodin saattohoito-osastolla, ja Aila pistäytyy päivittäin häntä katsomassa. Samaan aikaan Aila käy läpi menneisyyttään – suhdettaan tyttäriinsä ja elämänsä miehiin. Yhteiseksi haasteeksi koko pihapenkin porukalle muodostuu kuitenkin kaupungin suunnitelma myydä talo.

 

€ 28,00

Oikotiet

Jokinen, Pentti

 

Poika ja koiranpentu ovat hyviä kaveruksia. Luvattomilla teilläkin, silloin kun äidin silmä välttää. Myöhemmin pojan on pärjättävä yksin, metsäreissuilla ja hiihtokilpailuissa, ja sittemmin armeijassa kun luvattomilla retkillä on kaverina toinen varusmies. Kivimurskaamolla karskissa työmaaporukassa ja keski-ikäisenä pikkukihona, liftarityttöjen ja sisuuntuneiden mummojen pompoteltavana. Hyvä ja täysi elämä kuitenkin.

Pentti Jokisen esikoisteoksessa elämänmeno on paljasta, ronskia ja sievistelemätöntä. Tummana häilähtävän varjon katveesta 1950-luvun maaseudulta vie useampikin oikotie eräänlaisiin kohtalon solmukohtiin. Aistivoimainen teksti sulkee sisäänsä, puheenparsi tuntuu tuttuakin tutummalta. 

 

€ 28,00

 

 

   

Himon varjo

Sandberg, Timo

 

Tallukan vastaanottokeskuksesta kadonnut Jameela-tyttö ja vanhustentalon epäilty seksuaalirikos käynnistävät tapahtumaketjun, joka ajaa komisario Heittolan kollegoineen Sysmän suuntaan. Samaan aikaan lahtelainen pariskunta Reino ja Onerva ovat eroamassa. Onerva on pakolaistilanteen järkyttämänä hakeutunut vapaaehtoistyöhön, jota maahanmuuttokriittinen Reino ei voi sulattaa. Reino muuttaa omaan asuntoon, mutta ei saa Onervaa mielestään. Viimeinen niitti kipeään eroprosessiin on se, kun Onerva alkaa seurustella nigerialaismiehen kanssa. Asialle on tehtävä jotain.

 

€ 28,00

 

Germaani ja leijona

Heikkilä, Jukka M.

 

Vuosi 106 jKr. Rooma hallitsee rautaisella kädellä ja kansaa viihdytetään verisillä areenataisteluilla. Nuori germaani Ramnulf ja afrikkalainen berberileijona Leo joutuvat siepatuiksi kotikonnuiltaan ja päätyvät ansaitsemaan omistajilleen rahaa otteluissa, joista vain voittaja poistuu elävänä. Kun keisari Trajanuksen kunniaksi järjestetään ennennäkemättömän upeat, yli satapäiväiset kisat, Ramnulfin ja Leon tie käy valtakunnan arvostetuimmalle areenalle, Flaviusten amfiteatteriin..

Germaani ja leijona on vauhdikas seikkailuromaani, jossa Colosseumin hiekka pöllyää ja eläintaistelijoiden henki on taitavan keihääniskun varassa. Jukka M. Heikkilä herättää antiikin maailman upeasti eloon.

 

28,00 €

   

 

Katajamäellä kaikki hyvin

Kivelä, Anneli

 

Toistakymmentä vuotta kyläkoulua luotsannut Henri Laakso on lähtenyt paikkakunnalta, ja Katajamäellä mietitään, millainen on se mies joka pystyy täyttämään Henrin saappaat. Kun uusi johtajaopettaja sitten kesän alussa ilmestyy Katajamäelle, kyläläiset ovat lentää istualleen: mies onkin nainen! Voiko sievä nuori vaaleaverikkö olla pätevä toimessa, jota on aina ennen hoitanut mies? 

 

Rakastettu Katajamäki on ehtinyt jo kahdenteentoista osaansa. Tuttu tienoo ja vakiintunut kyläyhteisö, suolana yllättävät uudet katajamäkeläiset – siinä seurassa ei voi olla viihtymättä!

 

€ 28,00

 

 

Korpimaan kutsu

Koski, Jorma

 

Lempeän nostalgisia eränovelleja korpimailta ja jokivarsien syrjäkyliltä.

 

Korpimaan kutsun 14 novellia kertovat nostalgisen lempeästi elämästä jokivarsien syrjäkylillä ja korpimailla nyt ja menneinä vuosikymmeninä. Saaliillakaan ei ole aina niin väliä, jos jahdin jälkeen pääsee savusaunomaan armoitetun tarinaniskijän, kummisetä Kaalepin kanssa. Joskus voi olla verkkojenlaskussa tärkeintä tehdä naapurille vähän jäynää. Ei se silti tarkoita, etteikö naapurista voisi tulla hyvä ystävä – parissakymmenessä vuodessa. Nuoren miehen metsästyksiä saattaa ikävästi häiritä koulunkäynti, vieläpä kun vanhempien näkemys asiasta on päinvastainen… 

 

€ 28,00

   

Geoetsivät ja kadonnut muinaispurkka

Hulkko, Johanna

 

Geoetsivät juhlistavat satavuotista Suomea etsimällä geokätköjä maamme upeimmista luontonähtävyyksistä. Kahdeksan salapoliisitarinan kokoelmassa seikkaillaan mm. Hailuodossa, Hiidenportissa, Bengtskärin majakalla ja Hitonhaudalla. Geokätköilyn lomassa etsivät ratkovat mysteereitä, joiden selvittämiseen lukijakin voi osallistua. Mitä mätää on Geopöhköjen lokimerkinnässä majakkasaarella? Miten löydetään syylliset Pirunpesän parkkipaikan selkkaukseen? Mitä outoa on Inarin reissuötökkähotellin liepeillä tavatuissa naisissa? Entä kuka viidestä pellavapäisestä veljeksestä on syyllinen Marjaniemen limupullovarkauksiin?

 

€ 21,00

 

 

Hili & Ola ja Hotelli Hau

Eräpuro, Annika

 

Hilin ja Olan vanhemmat matkaavat jälleen avaruuteen, ja kaksoset lähetetään isän Yrjö-veljen luo Rodokselle. Yrjö yllättää lapset kertomalla, että hän on hankkinut vanhan rötiskötalon, josta hän aikoo rempata toimivan ravintolan ja hotellin tuota pikaa. Hili ja Ola joutuvat Yrjön ruokakokeiluiden koekaniineiksi, mutta onneksi läheisessä loistohotellissa majaileva suomalaisseurue – mummo ja kolme tyttölasta – antavat muuta ajateltavaa. Ola on joukkiosta innoissaan, mutta Hiliä tytöt vähän rasittavat, he kun tuntuvat olevan kiinnostuneita vain vaatteista ja ulkonäöstään. Hili pakenee lukemalla antiikin taruja, jotka alkavat yhtäkkiä tulla melkein todeksi…

 

€ 19,00

 

 

 

 

 

 

 

Hui hai hajamieli!

Hirvonen, Hannu &

Penna, Virpi

 

Hui hai hajamieli! -kirjassa tapaat leppoisien kummitusten ja kissan lisäksi jatkuvasti sairastelevan Soikku Saikkulin, rovasti Pullan ja Puustinna-ruustinnan, Mökkön ja Detienne Etiäisen, tanssikenkään muuttavan hiiriparin ja kaiken maailman perunat. Ja kun kissa yllättäen katoaa, kutsutaan apuun Pola Saliisi, soikea salapoliisi ja kovaksi keitetty dekkari, jonka isä on kanalan vekkari.

 

€ 20,00

Kerttu ja Kärpänen

Hietala, Nelli & Airola, Sari

 

Kerttu heräilee kesäaamuna yksin kotoaan. Isä on ulkona leikkaamassa ruohikkoa. Ikkunalla surisee kärpänen, joka ensin kauhistuttaa mutta jonka Kerttu lopulta ottaa kaverikseen. Mitä seikkailuja päivä vielä tuokaan tullessaan! 

Tuokiokuvamainen, ihanan joutilas ja kesäinen kuvakirjatarina tavoittaa pienen lapsen ajatusmaailman täydellisesti. Sari Airolan hurmaava kuvitus täydentää tiiviin tekstin tunnelman. 

 

€ 20,00